De gemeentelijke bibliotheek van Vorselaar en de opleiding kleuteronderwijs van de Katholieke Hogeschool Kempen slaan de handen in elkaar!

Met steun van de gemeente Vorselaar, de provincie Antwerpen en het departement lerarenopleiding van de K.H.Kempen organiseren zij dit jaar op WOENSDAG 30 NOVEMBER 2011 voor het eerst VORSELEZEN, een leesbevorderingsproject voor (jeugd)bibliothecarissen, kleuterleid(st)ers en studenten kleuteronderwijs. Het kruim van de Vlaamse en Nederlandse prentenboekenauteurs en -illustratoren zakt daarvoor af naar de Kempen. Op het programma:

VOORMIDDAG
In de voormiddag zijn de kleuters aan de beurt. Auteurs en illustratoren zorgen voor een fijne mix van verhalen, versjes, liedjes in verschillende kleuterklassen en bibliotheken. Elke sessie start om 10.30 uur. Het gaat om:
- Jan Verbart in de bibliotheek van Kasterlee;
- Edward Van de Vendel en Floor de Goede in de bibliotheek van Lille;
- Brigitte Minne in de bibliotheek van Olen;
- Mylo Freeman in de bibliotheek van Vorselaar;
- Tine Mortier in kleuterschool De Duizendpoot in Vorselaar;
- Hans Hagen in kleuterschool De Wervetuin in Vorselaar;
- Erik Van Os in kleuterschool De Knipoog in Vorselaar.

NAMIDDAG
In de namiddag kunnen ‘de groten’ (bibliothecarissen, kleuterleid(st)ers, studenten kleuteronderwijs) inspiratie opdoen tijdens een reeks boeiende workshops en lezingen in de lokalen van het departement lerarenopleiding van de K.H.Kempen te Vorselaar (Lepelstraat 2, 2290 Vorselaar). Wie thuis graag verder geniet van het talent van onze gasten kan terecht in de boekenmarkt, die verzorgd wordt door boekhandel Bruna uit Baarle-Nassau en waar een selectie van de prentenboeken die in de workshops aan bod komen te koop is. Op het einde van de namiddag verzorgt het bekende auteursechtpaar Ingrid en Dieter Schubert een prachtige slotlezing.

Concreet:
- 12.00 -14.00 uur: boekenmarkt, met vanaf 13.00 uur ook signeersessies met aanwezige auteurs (in Klein auditorium);
- 14.00-15.30 uur: workshops van Jan Verbart, Mylo Freeman, Edward Van de Vendel en Floor de Goede, Guido Van Genechten, Hans Hagen, Brigitte Minne en De Veerman vzw;
- 15.30-16.15 uur: pauze en boekenmarkt;
- 16.15-17.00 uur: slotlezing door Ingrid en Dieter Schubert (in Groot auditorium)